Peuter kleuterballet

Bij kleuterballet gaan we op een leuke speelse manier bewegen op muziek. De fantasie is daarbij erg belangrijk en daar maken we dan ook gebruik van. We vertellen elke keer een nieuw verhaal en beelden het uit. Op deze manier werken we aan de grove en fijne motoriek, gevoel voor ruimte en muzikaliteit. Beetje bij beetje komen de eerste danspasjes in de les.

kledingadvies:
Een balletpakje (kleur naar keuze) en eventueel een panty, balletschoentjes of sokjes
De juf kan voor deze balletkleding zorgen.

lesrooster

Maandag:
Peuter ballet
15:30u – 16:15u

Kinderballet

Dansplezier, samenwerken met andere kinderen en het ontwikkelen van het creatieve vermogen staan bij kinderdans voorop. We werken met thema’s zoals kerst , lente of een verhaal. Er wordt ook al een begin gemaakt met de basis ballettechnieken en posities.

kledingadvies:
Een roze balletpakje met een roze of witte maillot en roze leren of linnen balletschoentjes. Lang haar graag opgestoken of in een staart. Voor de jongens graag een broekje met t-shirt of een jongens-balletpakje.
De juf kan voor deze balletkleding zorgen.

lesrooster

Maandag:
Klassiek ballet (6 t/m 7 jaar)
16:15u – 17:15u
Klassiek ballet (9 t/m 13 jaar)
17:15u – 18:15u
Klassiek ballet (14 t/m 19 jaar)
18:15u – 19:30u

Donderdag:
Klassiek ballet (5 t/m 8 jaar)
16:00u – 17:00u
Klassiek ballet (8/10 jaar)
17:00u – 18:00u

Klassiek ballet voor tieners en volwassenen

Klassiek Ballet is een zelfstandige dansvorm en tevens de basis en ondersteuning van andere dans- vormen. Uitstekend voor de technische ontwikkeling en de bewustwording van de lichaamshouding. De les bestaat uit voorbereidende en technische oefeningen, zowel aan de barre als in het midden. Daarna worden deze oefeningen verwerkt in een combinatie.
In de lessen wordt gewerkt aan kracht, lenigheid, conditie en ontspanning. Er is ook ruimte voor improvisatie. De lessen worden gegeven volgens de Cecchetti methode, waarin dansgevoel, presentatie, muzikaliteit en dansplezier centraal staan.

kledingadvies:
Een zwart balletpakje met roze maillot en roze balletschoentjes. Lang haar graag in een staart of opgestoken.
Jongens een jongensballetpakje of broek met t-shirt.
De juf kan voor deze balletkleding zorgen.

lesrooster

Maandag:
Klassiek ballet (14 t/m/ 19 jaar)
18:15u – 19:30u